ICT in het onderwijs van de Geesteswetenschappen aan de VU


Op deze site tref je informatie aan over diverse werkvormen en ICT-tools die zinvol zijn om in te zetten in het onderwijs van de Geesteswetenschappen aan de VU, kun je meer lezen over ervaringen die collega's van FGw VU hebben opgedaan bij het inzetten van ICT in hun onderwijs en vind je facultaire procedures, handleidingen en didactische handreikingen met betrekking tot het inzetten van diverse ICT-tools in verschillende werkvormen.

Overzicht van werkvormen en kenmerken
In het overzicht van werkvormen tref je een overzicht aan van de in het hoger onderwijs gebruikelijke werkvormen met een opsomming van de voor de desbetreffende werkvorm belangrijkste onderwijskundige toepassingen van ICT.

Onderwijspraktijk
Succesvolle voorbeelden uit de onderwijspraktijk van collega's van de faculteit der Geesteswetenschappen.

Thema's
Op deze pagina's wordt een aantal onderwerpen thematisch ontsloten.

Alfabetische lijst van ICT-tools
In de alfabetische lijst van ICT-tools tref je de ICT-tools aan die aan de orde komen in het overzicht van werkvormen en in de onderwijskundige thema's.

Links
Op deze pagina's vind je een aantal relevante links op het gebied van ICT en onderwijs.

Deze site is tussen 2011 en 2015 opgezet door Yolande Spoelder, met bijdragen van Chris Hermsen en Patris van Boxel, en is in 2016 gedeeltelijk herzien. Hij wordt nu onderhouden door Eric Akkerman (e.akkerman at vu.nl) en Ben Stuyvenberg (b.f.stuyvenberg at vu.nl). U kunt met hen contact opnemen als u vragen heeft over de inhoud, suggesties heeft voor aanvullingen, of ondersteuning zoekt bij de inzet van de besproken hulpmiddelen.
(c) Vrije Universiteit Amsterdam, Faculteit der Geesteswetenschappen, Bureau Informatisering, 2011-2016.